Regelmatig doe ik met tekst en beeld verslag van mijn belevenissen tijdens het maken van mijn werk via Facebook en Instagram. Ook als u daar geen account hebt kunt u dat lezen.

 

Eenmaal per jaar publiceer ik een nieuwsbrief. U kunt zich daarvoor inschrijven via info@marlenvandop.nl.

Zo lang ik mij kan herinneren word ik heel blij van ambachtelijk werk: het zelf maken van dingen met mijn handen. Sinds 2008 focus ik me helemaal op klei. Klei is een natuurlijk eindproduct van aardse erosieprocessen. Ik vind het prachtig dat de vier elementen -aarde, lucht, water en vuur – in de natuur hebben samengewerkt om van steen kleideeltjes te maken. En dezelfde elementen weer worden ingezet om van zachte klei mooie bijna steenharde objecten te maken.


Omdat ik zo enthousiast was over het werken met klei - er álles over wilde weten - ben ik in 2011 gestart met de driejarige Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda. Met enorme hoeveelheid opgedane kennis over klei, keramische technieken en decoreren kon ik steeds beter maken wat ik in mijn hoofd had. 

In mijn eigen werk laat ik mij inspireren door de natuur: patronen in het zand, watererosie-sporen in rotsen, schelpen, fossielen en zaden. Wat deze vormen gemeen hebben is hun duidelijke, strakke vorm, repeterende structuur of textuur en hun natuurlijke ‘looks’. Ik maak uitsluitend unica die volledig handmatig opgebouwd zijn.