Regelmatig doe ik met tekst en beeld verslag van mijn belevenissen tijdens het maken van mijn werk via Facebook. Ook als u daar geen account hebt kunt u dat lezen.

 

Enkele keren per jaar publiceer ik een nieuwsbrief. U kunt zich daarvoor inschrijven via info@marlenvandop.nl.

Zo lang ik mij kan herinneren word ik heel blij van ambachtelijk werk: het zelf maken van dingen met mijn handen. Sinds 2008 focus ik me helemaal op klei. Klei, een natuurlijk eindproduct van ontzagwekkende aardse erosieprocessen. Ik vind het prachtig dat aarde, lucht, water en vuur – de vier elementen – samenwerken om de plastische klei tot steenhard materiaal te transformeren.

Toen ik net kennis had gemaakt met het werken in klei was ik zo enthousiast dat ik er álles over wilde weten. Dat kon het allerbeste bij de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda, waar ik in 2011 ben gestart en in 2014 examen deed. Met de opgedane kennis over klei, keramische technieken en decoreren kon ik steeds beter maken wat ik in mijn hoofd had.

In mijn eigen werk laat ik mij inspireren door de natuur: patronen in het zand, watererosie-sporen in rotsen, schelpen, fossielen en zaden. Wat deze vormen gemeen hebben is hun duidelijke, strakke vorm, repeterende structuur of textuur en hun natuurlijke ‘looks’. Ik maak uitsluitend unica die volledig handmatig opgebouwd zijn.